tvplovdiv.com

  • Full Screen
  • Wide Screen
  • Narrow Screen
  • increase font size
  • Default font size
  • decrease font size


Новините 30.08.2018


Часът на богослова Йончо Божанов 28.03. 2018

СПОРТНА ТРИБУНА - 23.07.2018

Непознатият Пловдив 23.03.2018

Ася в страната на талантите 18.11.2017

 

Любомир Христов е кандидатът за вицепрезидент на Меглена Кунева

Multithumb found errors on this page:

Unsupported image type /home/tvplov/public_html/potv/images/stories/99.bmp image/bmp

99.bmp 

Икономистът Любомир Христов е кандидатът за вицепрезидент на Меглена Кунева. Той беше официално представен днес, 12 юли, от Кунева в столичния хотел „Радисън”.

Тя аргументира избора си на кандидат за вицепрезидент с това, че през годините Любомир Христов винаги е имал силен глас на професионалист. „Той е икономист. Днес всичко е икономика. Вече заявих в платформата си, че ще държа фокус върху икономиката и дългосрочните стратегии в тази област, надхвърлящи политическите мандати”, каза още Кунева.

При представянето му Кунева отбеляза, че Христов е човекът, който като университетски преподавател е превърнал дисциплината планиране и баланс на националното стопанство в маркоикономика. Започнах да работя с него, заради активната му позиция  в подкрепа на потребителите”, подчерта кандидатът за президент и първи български комисар.

Любомир Христов е доктор по икономика с над 30-годишен опит като мениджър, преподавател и финансист. От 1995 до 2000 г. е бил съветник на изпълнителния директор за България на Световната банка. Пет години управлява проекти за над 40 млн. долара, свързани с информационните технологии. Две години е бил изпълнителен директор на Централния депозитар. Съучредител е и председател на Института на дипломатираните финансови консултанти.

По думите на Кунева вицепрезидентът не е декорация към президентския пост. „Време е българските граждани да запомнят името на своя вицепрезидент”, категорична беше тя.

Кунева обяви, че ще натовари Христов с повече дейности, отколкото са имали предшествениците му. Кандидатът за държавен глава посочи, че той ще участва в диалога с гражданите и ще оглавява и предложените в платформата помощни консултативни съвети. Вицепрезидентът също така ще бъде в постоянна връзка с българските общини като представител на президентската институция. Той ще подпомага държавния глава за привличането на повече български и чуждестранни инвестиции, за да се гарантира устойчивото развитие на различните региони. Кунева посочи, че на България в момента й липсва икономическа дипломация и коментира, че Христов би могъл да бъде много полезен именно в това да връща доверието към страната у инвеститорите. Поради богатия си опит в международни институции, Любомир Христов ще изпълнява и функции на „посланик за специални поръчения” във външнополитическата област, каза още Кунева.

При представянето си Христов коментира, че България днес „не просто е загубила посока. Загубила е компаса”. „Виждам в Меглена Кунева човекът, който държи компаса - към свободното, демократично общество, където властта служи на хората”, добави той.

 

Христов посочи, че вярва в представената преди малко повече от половин месец президентска платформа на Меглена Кунева. Успехът ще е за всички, които искат България да бъде страна на свободните да творят, да работят, да отглеждат децата си и да се радват на плодовете на своите усилия”, каза в заключение кандидатът за вицепрезидент.

 

На въпрос кои партии очакват да ги подкрепят Кунева заяви, че не изчислява подкрепата за кандидат-президентската двойка през партии и подчерта, че Христов не е представител на никоя политическа сила.

 

Самият той отрече твърденията на премиера Бойко Борисов от есента на 2009 г., че е негов съветник. „Един контраст – Меглена Кунева не би употребила името ми, без да сме си говорили. Не съм виждал очите на премиера от изборите през 2009 г.”, категоричен бе Любомир Христов.

 

 

 

 

Календар

 авг   септември 2020   окт

нпвсчпс
   1  2  3  4  5
  6  7  8  9101112
13141516171819
20212223242526
27282930 
Julianna Willis Technology

Програмата на ПОТВ- ТРАКИЯ

 

Реклама

 
Вие сте тук: