tvplovdiv.com

  • Full Screen
  • Wide Screen
  • Narrow Screen
  • increase font size
  • Default font size
  • decrease font size


Новините 30.08.2018


Часът на богослова Йончо Божанов 28.03. 2018

СПОРТНА ТРИБУНА - 23.07.2018

Непознатият Пловдив 23.03.2018

Ася в страната на талантите 18.11.2017

 

САМО ТУК: ТАЙНАТА БИОГРАФИИЯ НА ГИНКА ВЪРБАКОВА

Около биографията на купувачката на ЧЕЗ Гинка Върбакова продължават да витаят догадки, не са малко и очевидните бели петна, които медиите – особено тези от кръга „Капитал”, се правят, че не виждат.

Как така една неизвестна дама и от провинцията може да овладее многомилионен бизнес – пред очите на уважавания ни бизнес елит, който сега се чуди как е допуснал това да се случи.

В България обаче няма случайни неща. В понеделник към многотиражен вестник ще се додава безплатното книгата „Тайната биография на олигарха Гинка”, в която се прави най-задълбоченото разследване по темата. Журналист от сайта НовинитеМенте.ком е успял да прочете в аванс книгата.

Неизвестният автор безспорно притежава опит в работата с архивите и представя на читателите интригуващо журналистическо разследване.

Гинка Върбакова е била активист в пионерската организация в началното училище. Запомнена е с вълнуващата рецитация на „Кат Русия няма втора…”. Очертавало се е добро бъдеще като комсомолски и партиен активист, но с идването на 10 ноември кариерата на Гинка замира.

През 1997-а година обаче тя вече се е преориентирала политически и е забелязана на първия ред на градски митинг на СДС, на който е говорил Иван Костов. Гинка го е гледала със светнали очи.

Бащата, както е известно, е обикновен баскетболен треньор, на през отбора му минават някои известни имена като Екатерина Михайлова, която е от Пазарджик.

Семейството до този момент е живеело скромно. Готвили са на газов котлон и са имали газова печка, не са пестели горивото, което подсказва връзки с газовия барон Сашо Дончев.

Майката обаче има първи братовчед, който известно време е партиен секретар. Той от своя страна е втори братовчед с Иван Петров, чието име авторът на разследването е открил в архивите на ГРУ като щатен офицер.

Сред роднините има и един старшина от поделение 95550 – КЕЧ, който е участвал в строителството на секретния обект Ж 3/3 – това е т.н. генералски блок в Лозенец, където през 1973 година се настанява да живее самият генерал Добри Джуров.

Има свидетели, които са виждали старшина Петров и Добри Джуров да разговарят уж по строителни проблеми в незавършения апартамент на генерала, използван като явочна квартира.

Така че в явлението Гинка няма нищо изненадващо.

Авторът обещава втори том с разкрития.

Календар

 ное   декември 2018   яну

нпвсчпс
   1
  2  3  4  5  6  7  8
  9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031 
Julianna Walker Willis Technology

Програмата на ПОТВ- ТРАКИЯ

 

Реклама

 
Вие сте тук: