tvplovdiv.com

  • Full Screen
  • Wide Screen
  • Narrow Screen
  • increase font size
  • Default font size
  • decrease font size


Новините 30.08.2018


Часът на богослова Йончо Божанов 28.03. 2018

СПОРТНА ТРИБУНА - 23.07.2018

Непознатият Пловдив 23.03.2018

Ася в страната на талантите 18.11.2017

 

ЕТО ГО НОВИЯТ ПРЕМИЕР

Сульо и Пульо излизат по телевизиите и гадаят какво ще бъде следващото правителство и кой ще бъде премиер.

А то от няколко дни е ясно.

След като България е непримиримо разделена, повече от ясно е, че е необходима консенсусна личност. Само че никой не мисли в тази посока. Освен американците.

В четвъртък от партия „Възраждане” сигнализираха за раздвижване пред американското посолство. Една от версиите бе, че се ръкополага „евроатлантическият” кандидат за премиер Митов. А може би Херо Мустафа оглежда антигерб коалицията, за да си хареса някой...

От „Възраждане” малко прибързано заговориха за намеса във вътрешните работи на отечеството ни и поискаха Херо Мустафа да бъде обявена за персона нон грата.

Още вечерта от посолството заявиха, че не са имали никакви срещи с политици и парламентаристи.

Но по-важното следва - цитираме:

„Посланикът проведе много важна среща днес. Тя имаше честта да се срещне с българската футболна легенда Христо Стоичков и да разговаря с него за мостовете, които спортът изгражда между нашите две страни. Посланикът му благодари за това, че е Посланик на спорта между САЩ и България.

...Нашите отношения ще останат силни благодарение на трайните връзки между нашите два народа, изградени от хора като Христо Стоичков“

От „Възраждане” не протестираха повече. В крайна сметка става дума за Христо Стоичков.

Та възниква въпросът: Защо в тази напрегната политическа ситуация, в която американският посланик трябва всеки час да изпраща грами с анализ на развоя на политическата ситуация, той се среща с един футболист. И нарича тази среща „много важна”. Не е ли това едно послание към българския народ да приеме Стоичков като обединяваща фигура? Безспорно, евентуалното му заставане на премиерския пост ще бъде акламирано от целия народ, от 240 депутати, от президента, от бившата и бъдещата власт, от паралелната власт, че и от ъндърграунда.

Да си припомним, че през 1994 година народът излезе на улиците, скандирайки „Стоичков-президент”. Не послушахме народа и какво стана – криза, хиперинфлация, беднотия и т.н.

Херо Мустафа вместо да бъде прогонвана трябва да бъде удостоена с най-високите държавни отличия за това, че ни подсказа единствения изход от политическата криза.

Докога ще се правим на разсеяни?

 

Календар

 апр   май 2022   юни

нпвсчпс
  1  2  3  4  5  6  7
  8  91011121314
15161718192021
22232425262728
293031 
Julianna Willis Technology

Програмата на ПОТВ- ТРАКИЯ

 

Реклама

 
Вие сте тук: